Vi håller just nu på att spika programmet för 2023, har du något förslag på talare så kontakta oss gärna omgående.  

Talare 2022

Johan Segerfeldt
Johan Segerfeldt

Johan Segerfeldt har vänt flera skolor från att ha varit problemtyngda och haft förelägganden från Skolinspektionen till att bli framgångsrika skolor. 

Hans senaste skola, Kista International School, rankades 2020 som Sveriges klart bästa skola i Skolverkets salsamätningar. Hör mer om hans resa från ett stökigt skilsmässobarn till framgångsrik skolledare.


Anna Dyhre
Anna Dyhre

Employer branding specialisten och författaren på detsamma, Anna Dyhre, kommer leda och vara moderator för föreläsningarna samt paneldebatten under Medrekmässan.

Den bakgrund Anna har från affärsvärlden kombinerat med hennes stora samhällsintresse och mångåriga erfarenhet av Employer Branding är en unik mix. Denna mix ligger till grund för Annas unika förmåga att, med konkreta exempel, tydliggöra hur Employer Branding och HR kan, och bör, gå hand i hand med affärsnyttan.

Lyssna på Cem, grundare och VD, som insåg när han studerade socionomprogrammet vid Örebro universitet att det saknades tillgång till samtalsstöd bland unga. När han började arbeta som skolkurator såg han hur detta problem växte.

Tillsammans med några medstuderande grundade
han 2018 embryot, som sedan skulle växa
och bli Allbry.

Till en början var det en enkel chatt där elever
kostnadsfritt kunde chatta med volontära kuratorer.
Idén ligger som kärna i det som Allbry är idag, en plattform där slutanvändaren inte betalar en krona.

En fantastisk idé som har gjort allt så mycket enklare för elever som behöver prata men tycker det är pinsamt att gå till skolans kurator.


Susanne Albinsson, verksamhetsansvarig, förskole- och skolstödet på Järfälla barn- och elevhälsa samt Karina Gendra Nordlund, biträdande rektor på Jakobsbergs södra förskolor kommer att prata om språkutvecklande arbetssätt i förskolan, en mycket viktig föreläsning för pedagoger i såväl förskola som grundskola.

NE har varit ett stöd för skolan i 30 år. Nu tar vi
nästa stora kliv för att hjälpa skolans huvudmän att
lösa utmaningarna. Från att främst ha varit ett
tryggt stöd blir NE nu ett komplett fundament att
bygga undervisningen på. Med allt som behövs för
en effektiv undervisning.
Lyssna på diskussionen mellan Gustaf Olsson och Frans af Schmidt.